ELIKADURA BURUJABETZA
"Jaten duguna gara" da Elikadura Burujabetzaren ildoaren leloa. Tokiko produktu ekologikoak herritarren eskura jartzea da proiektuaren xedea, eskualdeko ekoizleekin elkarlanean arituz.
TOKIKOA KONTSUMITZEAN,
> Tokiko ekonomia sustatzen dugu, eta ekoizleek egiten duten lana balioan jarri.
> Elikagaiak freskoagoak dira, erosketak ekoizleen eskuetatik gureetara pasatzen direlako zuzenean.
> Elikagaien bidaiak murriztea ingurumenarekiko jasangarriagoa dena kontsumitzeko era bat da.
EKOLOGIKOA KONTSUMITZEAN,
> Ekoizpen modu jasangarriak sustatzen ditugu.
> Elikagaien zapore goxoa bermatzen da, kimikorik eta transgenikorik gabeko ereite eta ekoizte prozesua bermatzen delako.
> Osasungarriagoa jaten dugu.
Balioetan oinarritutako kontsumo-prozesuak aintzat hartzen ditu elikadura kate osoan inplikatuta dauden pertsonak eta haien lan egiteko erak. Horrek, aldi berean, eragina du norbanako bakoitzaren ekonomian eta osasunean.